Barion Pixel

Százhúszezer forinttal támogatjuk a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesületének munkáját. Az adományt a City Hotelben adtuk át.

2016-ban indította útjára a Tarcal Bor és Kultúra Egyesület a Bűbájos hétvégéket, és a Barkland Pincészet rögtön csatlakozott a rendezvényhez. Azt követően pedig többször is megnyitottuk pincészetünket az izgalmas programok és kiváló borok iránt érdeklődők előtt. Így volt ez az államalapítás idei ünnepének hosszú hétvégéjén, amikor egy jótékonysági borestre invitáltuk a vendégeket.

– Az augusztus 20-ai rendezvényre az Első Miskolci Lions Klubbal közösen egy jótékonysági borestet álmodtunk meg, amelyen fellépett a varázslatos hangú Agárdi Szilvia, aki a hazai Lions mozgalom ismert arca – elevenítette fel dr. Barkóczi István, a pincészet tulajdonosa, aki egyben az Első Miskolci Lions Klub egyik alapító tagja is. Hozzátette: a borest bevételének egy részét jótékonysági célra, a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete támogatására ajánlottuk fel.

Mint az az adomány átadásakor kiderült, a sikeres rendezvénynek köszönhetően 120 ezer forintos adománnyal járulnak hozzá a szervezők az egyesület céljainak megvalósulásához.

– Lesz helye ennek az összegnek, a látássérültek életvitelét segítő eszközök beszerzésére fordítjuk majd ezt a pénzt – tudatta Barnóczki Gábor, a támogatott egyesület elnöke.