Barion Pixel

A Barkland Pincészet tulajdonosa dr. Barkóczi István, Miskolcon élő üzletember. Egyetemista korától kedveli a jó borokat és tiszteli a borászokat. Gépészmérnökként az életútja más területre vezette, de a bortól soha nem szakadt el, így amikor anyagilag megtehette, elhatározta, hogy saját bort fog készíteni, amihez megalapította a saját birtokát.

Három közeli borvidék – Eger, Bükk és Tokaj – gyűrűjében az utóbbira esett a választás, amikor is lányával családi szőlőbirtokot, pincészetet alapított 2015-ben.

Először Tállyán vásárolt szőlőterületeket a Dukát, Sípos, illetve Remete dűlőkben, majd felesége szülőfalujában, Tarcalon folytatta a birtoképítést és a birtokközpont kialakítását. Tarcalon a Mandulás, Vinnai, Kövesd és Nagy-kövesd, legutóbb pedig a Henye dűlőben szerzett szőlőt. Az elmúlt években mindkét helyen folyamatos volt az ültetvények felújításai és újra telepítése.

A szőlőterületek mellett a tulajdonos nagy gondot fordított a birtokközpont kialakítására is: a pincét, Vinotékát és borteraszt magában foglaló komplexum a Téglagyári pincesor szomszédságában, a Bánya-tó és az Áldó Krisztus látványosságok közelében építette fel. A világválságot okozó Covid-járvány árnyékában pedig az újabb fejlesztésre koncentrált, 2021 augusztusára elkészült a szőlőfeldolgozó épülete.