Barion Pixel

Bűbáj, mert bűbájos hétvége. Varázslat, mert varázslatos hangú énekesnőt hallhattunk. És csoda, mert csodálatos táncbemutatót láthattunk. Mindezt pincészetünkben, ahová egy jótékonysági borestre invitáltuk az érdeklődőket az államalapítás ünnepén. 

Kiváló borok és izgalmas programok – ezt kínálta Tarcal az ünnepi hosszú hétvégén azoknak a borászatoknak köszönhetően, akik csatlakoztak a Tarcal Bor és Kultúra Egyesület felhívásához. Így tett dr. Barkóczi István, a Barkland Pincészet tulajdonosa is, aki kettős céllal nyitotta meg a pincészet kapuit augusztus 20-án. Az elsődleges az volt, hogy megmutassuk, milyen remek nedűket kóstolhatnak nálunk a hegyaljai borok kedvelői – mindezt pedig a jótékonyság jegyében. Az Első Miskolci Lions Klub tagjaként ugyanis azt gondolta, hogy összeköti a kellemest a hasznossal, és úgy mutatja be a nemrégiben elkészült Barkland borteraszt, hogy a rendezvény bevételének egy részét a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete céljainak támogatására fordítják. Ennek jegyében köszöntötte a vendégeket – köztük a kassai Lions klubtól érkezőket – dr. Fogarassy Csaba, a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének kormányzója és Kiss László, az Első Miskolci Lions Klub elnöke. Butta László, Tarcal polgármestere pedig a település bemutatására használta fel a lehetőséget.

A jótékonysági borest sikerét a varázslatos hangú Agárdi Szilvia alapozta meg, akit az egyik hazai tehetségkutató versenyen ismert és kedvelt meg az egész ország, mára pedig a hazai Lions mozgalom arca lett. Szilvia saját dalain keresztül a gondolataiba és az érzéseibe is betekintést engedett a közönség számára, míg az est házigazdája, Bellus István egy egészen más teljesítménnyel nyűgözte le a vendégeket. A népszerű humorista egy maga által kikísérletezett recepttel, a Barkland boros tepertős pogácsával készült az ünnep tiszteletére, amit a szerencsések meg is kóstolhattak a helyszínen.

A remek hangulatról látványos táncbemutató és élőzene is gondoskodott. A vendégek a finom borok mellett egy különleges estét tölthettek velünk a Barkland borteraszon.