Barion Pixel

Október a szüret és a szüreti mulatságok jegyében telik Tokaj-Hegyalján. Ha a szüreti munkákat nem is, de a szüreti mulatságok hangulatát Miskolcon, a Drót Bisztróban is megtapasztalhatták október 15-én. A gasztronómiai élvezeteket a Barkland borok tették teljessé.

Fürtökben lóg a szőlő Hegyalja megannyi tőkéjén – szüretre várva, hogy aztán a legfinomabb borok készüljenek belőle, amit csak ez a vidék adhat. Mielőtt azonban a hordókba kerülne az isteni nedű, mustként kínálják a szőlősgazdák kicsiknek és nagyoknak. Hogy milyen finom must készült a tarcali Barkland Pincészetben, azt mindazok megkóstolhatták, akik ott voltak a miskolci Drót Bisztróban tartott szüreti zenés borvacsorán. De nemcsak megkóstolhatták a vendégek az idei szőlő levét, hanem maguk is préselhettek mustot.

Az érkezéskor kínált must vagy Barkland habParty mellett a Barkland Birtok Furmintot és Mandulás Furmintot is megismerhették a vendégek. Míg a desszerthez – az édes borok kedvelőire gondolva – a hárslevelűt és édes szamorodnit ajánlottak a szervezők. A menüben pedig egy újra gondolt szüreti vacsorával várták a vendégeket. Előételként kacsatepertőt és mangalica kolbászt kínáltak a pincérek. A Barkland borkrémlevest édes habgaluskával, mazsolával és pirított mandulával készítette el a séf. A hölgyeket camembertes-körtés csirkemellel, az urakat mustáros vaddisznósülttel várták. Desszertként pedig szőlős vargabélessel és sajtválogatással kedveskedtek a vendégeknek.

A finom ételek és a Barkland Pincészetből származó kiváló borok mellett a jó hangulatról a Brothers Duo gondoskodott.

Borest a Drót Bisztróban

kép 1 / 8